Oreokake
Dette er så godt, en skikkelig klinkake som svigermor kaller det.
Jeg lager vanligvis sjokolademousse selv men innimellom jukser jeg med posevarianten. Gjør det som du syns er best.
INGREDIENSER
- 2 pakker oreokjeks
- 80 g smør
Legg 4 kjeks til side og hakk resten. Smelt smøret og bland det sammen med kjeksen. Legg en kakering på 24 cm på et fat og fordel kjeksblandingen oppi. Trykk det utover. Sett i kjøleskapet til resten er klart.
- 200 g philadelphia
- 1,5 dl melis
- 3 dl fløte
- 2,5 ss sukker
Miks philadelphia og melis raskt sammen. Pisk fløte og sukker til krem. Bland sammen og fordel over kjeksbunnen.
- 100 g kokesjokolade
- 1,5 dl fløte
- 2 egg – skilte
Brekk sjokoladen i biter og ha det i en kjele sammen med 0,5 dl av fløten, la det smelte på svak varme. Rør ofte. Avkjøl og rør inn eggeplommene.
Pisk resten av fløten til krem og bland inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive og vend inn i kremen.
Fordel dette over philadelphiakremen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet natten over.
- 2 dl fløte
- 2 ss sukker
- 4 oreokjeks
- Eventuelt litt hakket sjokolade
Pisk fløte og sukker til krem. Hakk kjeksen og bland inn i kremen.
Bruk en kniv og skjær langs kanten på kaka, ta av kakeringen. Fordel oreokremen på toppen og dryss eventuelt litt hakket sjokolade på toppen.