Mammas eplekake
31. august 2019
Dette er en god gammel oppskrift og altså ikke originalt mammas oppskrift. Navnet kommer av at denne ble bakt ofte da jeg var lita og jeg forbinder oppskrifta med henne. Dette er en kake som er rask å lage, bare slenger alt i mikseren og rører det sammen. Den smaker ekstra godt med is til.
1 langpanne
INGREDIENSER
- 3 egg
- 300 g sukker
- 4,5 dl melk
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 450 g hvetemel
Ha alt i en mikser og bland det sammen. Kle ei langpanne på ca 30×40 med bakepapir og hell røra oppi.
- 4 epler
- Sukker
- Kanel
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter og fordel oppå røra. Strø over litt sukker og kanel. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Fin å fryse.
Nyere