Makaronigrateng med flesk
28. desember 2019
En rask og god middag. Server med brød til.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2,5 dl makaroni
- 350 g lettsaltet sideflesk
- 300 g grønnsaker
- 10 cm purre
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Del flesket i små biter og stek det.
Bruk de grønnsakene du har. Brukes ferske kokes de møre, brukes frosne trengs de bare å tines.
Finsnitt purre.
Ha alt dette i ei ildfast form.
SAUS
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 3 egg
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, flesket er gjerne godt saltet. Ta kjelen av plata og rør inn eggene, et om gangen. Hell sausen over i forma og rør alt lett sammen.
Toppes med litt revet ost og panko.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.
Forrige