Mais og hvetetortillas
Tortillalefser er raskt å lage så på en liten halvtime har man nystekte lefser, klare til å fylles med noe godt. Skal man lage ekte maistortillas skal det brukes et maismel som heter Masa Harina. Dette er det ikke alle som får tak i så jeg har her brukt vanlig maismel og tilsatt hvetemel.
8 stk
INGREDIENSER
- 2 dl varmt vann
- 1/2 ts salt
- 100 g maismel
- 150 g hvetemel
Rør det sammen. Ha deigen på melet underlag og del i 8 biter.
Kjevle ut til tynne lefser på størrelse med stekepanna. Bruk godt med mel når du kjevler så de ikke sitter fast i benken.
Stekes i tørr stekepanne på høy varme. Børst/tørk stekepanna mellom hver lefse, melet som er på lefsene svir seg. Jeg bruker bare litt kjøkkenpapir og tørker det vekk med. Avkjøl mellom to kjøkkenhåndklær oppå ei rist. Pakk i plast så fort de er kalde. Frys de som ikke skal spises samme dag.