Baking,  Brød og Rundstykker

Lyst brytebrød

Jeg lager ofte brytebrød. Det er enkelt og lage og jeg slipper å stå å trille rundstykker, bare å kjevle ut og skjære i biter. Det blir saftig og godt og passer supert til både frokosten og i matpakka. Del i to og legg på favorittpålegget ditt, spis de sånn eller legg de sammen til en real sandwich.

2 langpanner

INGREDIENSER

  • 1,3 liter lunkent vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 200 g havregryn
  • 2 ts salt
  • 1,7 kg hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og del deigen i to. Legg bakepapir på to stekebrett og fordel hver del på hvert sitt brett. Trykk eller kjevle deigen utover så den dekker brettet, bruk en pizzaskjærer og del i ruter.

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *