Lun pastasalat med kyllingboller og focaccia
En enkel og god middag. Denne spises varm men eventuelle rester passer supert i lunsjboksen.
3 porsjoner
PASTASALAT
- 150 g pastaskruer
- 1/4 brokkoli
- 1 gulrot
- 1/2 liten rødløk
- Cherrytomater
- Salt, pepper og olivenolje
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Del brokkoli i buketter, skrell og del gulrot i staver og kok begge møre i lettsaltet vann. Finsnitt rødløk og del cherrytomater i to.
KYLLINGBOLLER
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- 1 egg
- 4-5 ss griljermel
Finhakk hvitløk. Bland alt sammen og stek små boller i ei stekepanne til de er gjennomstekte.
Bland alt sammen i en bolle og krydre med salt og pepper. Ringle over litt olivenolje, bruk gjerne extra virgin olivenolje.
FOCACCIA
- 1 pose tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 350 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss flytende honning
- 2 ss olje
Topping
- 3 ss olje
- Grovt salt
- Timian
- 5 cherrytomater
Rør ingrediensene til deigen raskt sammen med ei sleiv. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse, ca 30 minutter. Kle ei form på 20×25 cm med bakepapir og hell deigen oppi. Trykk den utover, dette er litt klissete men litt olje på fingrene hjelper. Lag «hull» med fingrene og fordel olje, grovt salt, timian og cherrytomater delt i to oppå. Dekk med et klede og etterhev ca 20 minutter. Stekes på nederste rille på 225 grader i 25-30 minutter