Loff i langpanne
10. mai 2022
Loff er ofte det brødet som velges til selskapelige anledninger og som tilbehør til mat. Da er det kjekt å kunne lage fler på en gang.
4 loff
- 8 dl vann
- 4 dl melk
- 1 pose tørrgjær
- 2 egg
- 2 ts salt
- 2 ss flytende honning eller sirup
- 1,7 kg hvetemel
- 250 g romtemperert smør i terninger
Lunk melk og vann til fingervarmt. Hell det i en bakebolle og tilsett alt unntatt smøret. Elt det godt sammen. Tilsett smør og elt til alt smøret er godt eltet inn.
Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.
Hell deigen ut på melet underlag og del i 4 like deler. Form til brød og legg dem i ei langpanne som er kledd med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev til de har doblet seg.
Pensle med sammenvispet egg og strø på valmuefrø.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.
Nyere