Kyllingkjøttboller med fløtesaus
26. januar 2020
En rask og god middag. Tilbehøret kan varieres etter hva man liker best. Kokte poteter, potetmos, salat eller grønnsaker. Tyttebærsyltetøy er også godt til.
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 pk kyllingkjøttdeig
- Salt og pepper
- 1 egg
- Ca 5 ss griljermel
Bland dette raskt sammen. Form til kjøttboller og stek dem på begge sider i ei stekepanne. Løft dem ut og legg til side.
- 1 løk
- 1,5 ss hvetemel
- 3 dl vann + 1 buljongterning
- 1 dl fløte
Finhakk løken og stek den i panna som kjøttbollene er stekt i, er det igjen lite fett i panna så tilsett litt smør. La løken bli gyllen, rør inn melet og la det bli gyllent. Spe med vann og fløte og tilsett buljongterningen. Kok opp og skru ned varmen. Legg kjøttbollene oppi og la det småkoke til kjøttbollene er ferdige, 5-10 minutter. Smak til med pepper.
Nyere