Kyllinggryte
30. oktober 2019
Gryter er alltid godt syns jeg. Lettvint å lage mat når alt er i en kjele. Denne er i tillegg rask å lage og det passer jo bra i en hektisk hverdag.
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 kyllingfileter
- 1 løk
- 300 g grønnsaker
- 5 dl kyllingkraft eller buljong
- 1,5 dl creme fraiche
- 2 ss tomatpure
- 4 ts maisenna
- Salt og pepper
Både ferske og frosne grønnsaker kan brukes. Ferske skrelles og deles i biter
Del kylling og løk i mindre biter og stek dette godt i ei stekepanne. Ha det over i en kjele.
Ha grønnsaker og kraft i kjelen, kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Rør inn creme fraiche og tomatpure. Rør maisenna ut i litt vann og ha i, kok opp og la det småkoke til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Ris eller potetmos er godt til.