Kyllingform
Jeg digger mat i form. Putt kjøtt, saus og grønnsaker i forma og sett inn i ovn, da er alt ferdig samtidig. Det eneste man trenger da er å koke ris og maten er klar.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 kyllingfileter
- 1/2 pk bacon
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 blomkål
- 1 håndfull frosne erter
- 5-6 cherrytomater
- Salt/pepper
- 1/2 dl vann
Stek kyllingfiletene raskt på begge sider, krydre med salt og pepper. Legg dem i ei ildfast form. Skrell og finhakk løk og hvitløk, del bacon i biter. Stek dette til løken er myk og baconet har fått litt farge. Ha dette i forma med kyllingen, kok ut panna med vannet og hell dette oppi. Del blomkål i buketter og ha dette i forma sammen med ertene.
SAUS
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 1 ss creme fraiche
- 1,5 ss maisenna
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Pisk dette godt sammen og hell i forma. Del cherrytomater i to og legg på toppen. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med ris.
For en ekstra tykk og god saus kan melk byttes ut med fløte.