Baking,  Kaker

Kvæfjordkake

Norges nasjonalkake, i hvertfall i følge Nitimens lyttere. Må si meg enig i den avstemningen, det er jo verdens beste kake.

Jeg foretrekker vaniljekrem i fyllet men romkrem kan også brukes

INGREDIENSER

  • 150 romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss melk
  • 150 g hvetemel

Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene. Miks inn det tørre og melk.

Dekk et stekebrett eller ei langpanne på ca 30×40 med bakepapir og bre deigen utover.

  • 4 eggehviter
  • 200 g melis
  • Hakkede mandler

Pisk eggehvitene stive og tilsett litt og litt melis mens mikseren går. Pisk det til det er tykt og stivt.

Bre eggehvitene over bunnen og strø på hakkede mandler. Jeg brukte mandelflak, nesten hele posen.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl på rist

FYLL

  • 5 dl vaniljekrem
  • 2 dl kremfløte

Pisk fløten til krem og miks inn vaniljekrem.

Del kaka i to og legg den ene delen på et fat. Om marengsen legges opp eller ned er valgfritt, jeg legger den ned. Ha på vaniljekremfyllet og legg den andre delen oppå med marengsen opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *