Kringle med vaniljekrem og sjokolade
Vaniljekrem og sjokolade er magisk godt som fyll i gjærbakst og denne kringla er intet unntak
1 kringle
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 1 egg
- 1 pose tørrgjær
- 75 g sukker
- 75 g romtemperert smør i terninger
- 450 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og hell den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
FYLL
- 3 dl vaniljekrem
- 100 g hakket melkesjokolade
- + egg til pensling
Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 45×30 cm. Smør på vaniljekrem og strø på sjokolade
Rull sammen fra langsiden og legg den over på et stekebrett med bakepapir. Klem sammen enden litt så fyllet ikke tyter ut under steking.
Lag den formen du ønsker, rund, halvmåne eller avlang. Jeg lagde den rund.
Skjær noen snitt på toppen, ca 1 cm dype
Legg på et klede og etterhev ca 40 minutter.
Pensle med egg og stek den midt i ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist
Pynt med perlesukker før den stekes eller melisglasur etter den er kald.
Kan fryses