Kransekakestenger uten egg
Ja du leste riktig. Disse er laget helt uten egg, jeg har brukt lake fra kikerter og de smaker, lukter og ser akkurat ut som de som er laget med egg. Perfekt for de som ikke kan eller ikke ønsker å spise egg.
Hvetemelet som er tilsatt gjør dem ekstra seige men det kan droppes hvis ønskelig
ca 20 stk
- 150 g mandler
- 150 g melis
- 1 ts hvetemel
- ca 4 ss kikertlake
Mal mandlene med ei mandelkvern. Rør de tørre ingrediensene sammen og tilsett litt og litt kikertlake til det går sammen til en deig. Bruk kjøkkenmaskin eller hendene til å kna det sammen med til du får en konsistens som ligner på marsipan.
Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet natta over
Kna deigen myk og trill ut til fingertykke pølser, del i stenger. Legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovn på 200 grader i ca 7 minutter
Avkjøles på rist
Dekorer med melis eller smeltet sjokolade
Bør fryses i 24 timer før de spises for å bli seige. Oppbevares i fryseren, de tiner fort