Kneskovler
6. august 2020
Dette er en søt, myk kake som har det festlige navnet kneskovler. Det er fra solørtraktene og betyr kneskål, de ligner jo litt på det også.
Dette er enkle kaker å lage. Deigen skal bare røres kjapt sammen og stekes, tar ikke mer enn en halvtime å lage denne porsjonen.
20-25 stk
INGREDIENSER
- 2 egg
- 50 g smeltet smør
- 2 dl kulturmelk
- 200 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 300 g hvetemel
Rør sammen det våte først, tilsett resten og rør det raskt sammen.
Bruk ei spiseskje og legg store topper på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom, de flyter litt utover
Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 8 minutter. De skal være helt lyse oppå og gyllene under.
Avkjøl litt på stekebrettet før de løftes over på rist og avkjøles helt. Fine å fryse
Forrige
Sirupskake
Nyere