Baking,  Brød og Rundstykker

Kneippbrød

Kneippbrød er et grovt brød lagd av sammalt hvete. Det er oppkalt etter en tysk prest og lege, Sebastian Kneipp (1821-1897). Baker Hansen fikk tillatelse til å bake og selge brødet i 1895 og siden dengang har det vært et populært innslag i matpakka.

2 brød

INGREDIENSER

  • 7 dl lunkent vann
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss sirup eller honning
  • 1 ss fiberhusk ( kan sløyfes)
  • 400 g sammalt hvete, grov
  • 500 g sammalt hvete, fin

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 2 og form til brød. Smør 2 brødformer (1,5-1,8 liter) godt og legg brødene oppi. Dekk med et klede og etterhev til de har doblet seg, ca 45 minutter.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Fiberhusk gjør at brødene smuler mindre. Det fåes kjøpt i dagligvarebutikker og står gjerne i hylla med glutenfritt mel. Går også under navnet psyllium.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *