Karbonader med stappe
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøttdeig
- 1 egg
- Ca 3 ss griljermel
- Salt og pepper
Blandes raskt sammen. Del i 4 og form til karbonader. Stekes gylne på begge sider i ei stekepanne, legg de over i ei ildfast form. Ikke vask panna, stekefettet skal brukes til sausen.
Skrell og del 1 løk i skiver og stek dette på medium varme i ei stekepanne til den er gyllen. Legg løken oppå karbonadene. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.
STAPPE
- 450 g poteter
- 100 g sellerirot
- 2 ss smør
- Fløte eller melk
- Salt og pepper
Skrell og del poteter og sellerirot i mindre biter. Kokes møre i vann. Hell av vannet og mos dette godt. Rør inn smør og spe med fløte eller melk til en tykk mos. Smak til med salt og pepper.
- 2 gulrøtter
- Smør
- 1 ss sukker
Skrell og del gulrøttene i staver. Stek dette i litt smør i ei stekepanne til gulrøttene begynner å bli myke. Strø på sukker og la det surre til sukkeret har smeltet, rør ofte.
ENKEL SAUS
- 1 ss balsamico
- 3 dl kraft eller vann + 1 buljongterning
- Jevning
- Salt og pepper
Varm opp igjen panna med stekefettet fra karbonadene, tilsett balsamico og rør godt. Spe med kraft eller vann + buljongterningen. Jevn sausen, jeg bruker maisenna (den brune) og smak til med salt og pepper.