Karbonader i fløtesaus
24. oktober 2019
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- Salt og pepper
- 1/2 dl fløte
Blandes godt sammen, del i fire like deler og form til karbonader. Stekes i smør i ei stekepanne, 2 minutter på hver side. Løft ut karbonadene og legg til side.
- 1 løk
- 2 dl kraft eller vann + 1 buljongterning
- 1 dl fløte
Skrell og del løken i to, skjær i skiver. Ha løken over i stekepanna og stek løken gyllen. Tilsett mer smør hvis nødvendig.
Ha i vann, buljong og fløte. Kok opp og senk temperaturen til litt under middels varme, legg i karbonadene og la det småkoke til karbonadene er ferdig, 10-15 minutter. Snu karbonadene et par ganger underveis. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy.
Forrige