Kanelsnurrer med marsipan
13. juli 2019
Store, luftige snurrer med digg fyll. Kan nesten ikke bli bedre.
16 stk
INGREDIENSER
- 4 dl lunken melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 75 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 650 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
- 100 g romtemperert smør
- 100 g marsipan
- 3 ss brunt sukker
- 2,5 ts kanel
Riv marsipan på den grove siden av et rivjern. Bland alt sammen.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 55×35 cm og smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden og del i 16 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter.
Forrige
Stekt ørret med kremet pasta
Nyere