Kjøtt,  Middag

Kålruletter

Nydelig mat som har gått litt i glemmeboka. Her har jeg brukt kjøttdeig av svin men det kan byttes ut med kjøttdeig av storfe eller kylling.

8 stk, gir 3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 1/4 ts allehånde
  • 2 ss potetmel
  • Ca 1 dl melk
  • 8 kålblader
  • 2,5 dl utblandet buljong
  • Noen klatter smør

Det er viktig at kjøtt og melk har samme temperatur, jeg får best resultat når begge er kjøleskapskalde.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, legg i kålbladene og la de koke i ca 2 minutter. Løft de ut og legg de i kaldt vann.

Ha kjøttdeig, krydderne og potetmel i ei kjøkkenmaskin med en k-spade. Kjør litt så det blandes, spe med melk og bland det godt sammen.

Ta kålbladene ut fra vannet og la de renne godt av seg. Skjær vekk den tykke stilken i midten av bladene, legg litt av farsen på midten og rull sammen. Legg de i ei ildfast form. Legg på noen smørklatter og hell over buljongen. Dekk med alu.folie og sett forma midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

SAUS

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 0,5 dl fløte
  • Kraft som kålrulettene er trekt i

Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med melk og fløte. Tilsett kraft til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Serveres med poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *