Baking,  Jul,  Søt gjærbakst

Julekake med kondensert melk

Denne inneholder blant annet usøtet kondensert melk og det gir et saftig og mykt resultat i tillegg til ekstra god smak. Jeg bruker kun rosiner men tilsett gjerne sukat også hvis ønskelig

  • 3 dl lunkent vann
  • 1 boks usøtet kondensert melk
  • 150 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 egg + 1 til pensling
  • 2 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 850 g hvetemel
  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g rosiner

Ha alt unntatt smør og rosiner bakebollen og elt det godt. Tilsett litt og litt smør og elt til alt smøret er eltet godt inn. Ha i rosiner og elt det raskt sammen så rosinene er godt fordelt i deigen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Smør 2 brødformer på ca 1,8 liter, bruk gjerne matpapir eller bakepapir i bunnen.

Hell deigen på melet underlag og del i 2, form til 2 pølser og legg de i hver sin brødform. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse.

Pensle med egg. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 35 minutter. Syns du den begynner å bli mørk kan bakepapir legges på toppen siste del av steketiden. Avkjøles på rist. Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *