
Julekake med kondensert melk
Denne inneholder blant annet usøtet kondensert melk og det gir et saftig og mykt resultat i tillegg til ekstra god smak. Jeg bruker kun rosiner men tilsett gjerne sukat også hvis ønskelig
- 3 dl lunkent vann
- 1 boks usøtet kondensert melk
- 150 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 1 egg + 1 til pensling
- 2 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 850 g hvetemel
- 100 g romtemperert smør
- 200 g rosiner
Ha alt unntatt smør og rosiner bakebollen og elt det godt. Tilsett litt og litt smør og elt til alt smøret er eltet godt inn. Ha i rosiner og elt det raskt sammen så rosinene er godt fordelt i deigen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.
Smør 2 brødformer på ca 1,8 liter, bruk gjerne matpapir eller bakepapir i bunnen.
Hell deigen på melet underlag og del i 2, form til 2 pølser og legg de i hver sin brødform. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse.
Pensle med egg. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 35 minutter. Syns du den begynner å bli mørk kan bakepapir legges på toppen siste del av steketiden. Avkjøles på rist. Kan fryses


Kolakaker
Du vil kanskje også like

Berlinerkranser
18. november 2019
Ovnsbakt torsk med dill og rekesaus
15. januar 2020