Jegergryte
1. april 2020
Ei skikkelig god gryte. Alle typer viltkjøtt passer her, både kjøttdeig, skav og grytekjøtt. Tilpass koketiden etter type kjøtt. Får man ikke tak i vilt er det mulig å bruke storfe.
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøtt av vilt
- 100 g sopp
- 1 løk
- 6 einebær – knuste
- 4 dl vann
- 3 dl creme fraiche
- 3 skiver geitost
- Jevning
- Salt og pepper
Brukes grytekjøtt deles det i passelige biter, brunes og kokes mørt i vann før resten tilsettes. Tilsett mere vann underveis hvis nødvendig.
Del sopp og løk i mindre biter. Brun kjøttet, sopp, løk og einebær og ha det over i ei gryte. Kok panna ut med vannet og hell i gryta. Tilsett creme fraiche og geitost og la det småkoke i ca 10 minutter. Jevn gryta og smak til med salt og pepper.
Kokte poteter eller potetmos, grønnsaker og tyttebærsyltetøy er godt til.
Forrige