
Iskake med pepperkakebunn
Pepperkakene gir bunnen en krydrete og julete smak. Passer veldig godt sammen med vaniljeis. På toppen har jeg brukt kirsebærkompott og det ble en nydelig kombo

1 iskake
BUNN
- 200 g pepperkaker
- 100 g smør
Smelt smøret og avkjøl det litt
Knus pepperkakene med ei kjevle eller lignende eller kjør det i en foodprossesor. Rør inn smøret.
Kle bunnen på ei springform på 24 cm med bakepapir og trykk bunnen utover.
Jeg har brukt en kantfolie på innsiden av springforma, da løsner det lett og kanten blir penere. Har du ikke kantfolie kan den fint lages uten, da må isåfall iskaka løsnes med en kniv.
Sett forma i kjøleskapet til resten er ferdig

ISKREM
- 5 dl fløte
- 2 ts vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
- 1 boks søt kondensert melk
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Tilsett søt kondensert melk og vend den inn.
Hell dette over pepperkakebunnen, glatt toppen litt.
Kle forsiktig toppen av forma med alu.folie og sett i fryseren natten over.
Løsne forsiktig kanten rundt, fjern bakepapiret og sett iskaka over på et fat.
Hell over kirsebærkompott
Jeg har brukt kjøpt kompott men bruk gjerne hjemmelaget.


Pulled pork

Julesaus
Du vil kanskje også like

BBQ pizza
26. oktober 2024
Boller med sitronkrem og blåbær
19. juli 2019