Havrebrød
10. august 2019
Finnes vel knapt noe bedre enn hjemmebakt brød. Jeg liker godt skalken på nystekt brød med smør på, nydelig
2 brød
INGREDIENSER
- 7,5 dl lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 2 ss lys sirup
- 150 g lettkokte havregryn
- 150 g sammalt hvete, grov eller fin
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 800 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i to like deler og form til brød. Legg i 2 smurte brødformer (1,8 – 2 liter), snitt brødene på toppen med en skarp kniv. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter eller til brødene har doblet seg i størrelse.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Forrige
Eplekake
Nyere