Havrebriks
23. juli 2019
Havrebriks passer til alt som rundstykker passer til. Gode som tilbehør til mat, med pålegg på eller som en sandwich.
18 stk
INGREDIENSER
- 6 dl lunkent vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g havregryn (lettkokte)
- 700 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30.
Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.
Del hver i 9 biter og legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med egg eller vann og strø på havregryn. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Pølsepizza
Nyere
3 kommentarer
Bente
Jeg er dansk og har veldig lyst til å prøve disse, men jeg skjønner ikke helt at havregrynene skal være lettkokte, skal det være en grøt?
Gro
Her har vi to typer havregryn, lettkokte og vanlige. De lettkokte er raskere å koke enn vanlige havregryn, usikker på hva de kalles i andre land
Gunvor Kvammen
Hvete brigs fra denne oppskrift lager jeg en gang i uken.De er kjempe god
❤❤