Hamburgerbrød
19. mars 2020
15 stk
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 4 dl vann
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 850 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle den ut til ca 2 cm tykkelse og stikk ut rundinger. Kan også dele deigen i 15 like deler, trille til boller og kjevle de flate. Legges på stekebrett med bakepapir, legg over et klede og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med egg eller vann og strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Ostesnurrer
Nyere