Halvgrovt brytebrød
8. juli 2019
Å lage brytebrød er en rask og enkel måte å bake på, man får mye igjen for liten innsats. Man slipper å stå å trille rundstykker, bare kjevle ut og skjær i ruter. Bakverket blir også saftig og godt.
2 langpanner
INGREDIENSER
- 1,3 l lunkent vann
- 1 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 200 g havregryn
- 2 ts salt
- 600 g grovt mel – bruk gjerne en blanding av diverse grovt mel
- 50 g solsikkekjerner
- 2 ss chiafrø
- 850 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i to og legg dem på hvert sitt bakepapirkledd stekebrett. Trykk eller kjevle deigen utover så den dekker hele stekebrettet. Bruk en pizzaskjærer og del i ønsket antall ruter.
Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Fine å fryse
Nyere