Gulrotstykker
25. juni 2020
Saftig, myke og gode rundstykker med gulrot.
18 stk
INGREDIENSER
- 7,5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 250 g gulrot
- 1 ts chiafrø
- 250 g havregryn
- 850 g hvetemel
Skrell gulrøttene og riv dem på den fine siden av et rivjern.
Ha alle ingrediensene i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time
Hell deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 50×35. Del i 3 på den korte siden og i 6 på den lange siden, du har da 18 ruter. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Fransk potetsalat
Nyere