Baking,  Brød og Rundstykker

Gulrotstykker

Saftig, myke og gode rundstykker med gulrot.

18 stk

INGREDIENSER

  • 7,5 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 250 g gulrot
  • 1 ts chiafrø
  • 250 g havregryn
  • 850 g hvetemel

Skrell gulrøttene og riv dem på den fine siden av et rivjern.

Ha alle ingrediensene i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time

Hell deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 50×35. Del i 3 på den korte siden og i 6 på den lange siden, du har da 18 ruter. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *