Gulrotkake i langpanne med ostekrem og karamellsaus
Jøss bevares, dette ble snadder. Med så mye godt i en kake kunne det nesten ikke bli noe annet.
INGREDIENSER
- 5 egg
- 300 g sukker
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 2 dl nøytral olje
- 350 g hvetemel
- 300 g gulrøtter
Skrell gulrøttene og rasp dem, halvparten fin halvparten grov
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen krydder, natron og hvetemel og vend dette forsiktig inn, vekselvis med olje. Vend inn gulrøtter.
Kle ei langpanne på ca 25×35 med bakepapir og hell røra oppi. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist
OSTEKREM
- 250 g naturell kremost
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g romtemperert smør
- 400 g melis
Pisk smør, vaniljesukker og halvparten av melisen sammen. Tilsett kremost og resten av melisen og pisk det raskt sammen.
Bre ostekremen oppå den avkjølte kaka
KARAMELLSAUS
- 4 ss brunt sukker
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- Ei klype salt
Ha smør, fløte og brunt sukker i en kjele og kok opp under omrøring. La det koke 2 minutter, rør hele tiden, rør inn salt. Hell det i en bolle og avkjøl litt. Ha litt kaldt vann i kummen og sett bollen i og la den bli helt kald, rør innimellom. Den tykner litt mer når den er avkjølt.
Hell karamellsausen oppå ostekremen.
Litt hakkede peanøtter på toppen gir god krunsj
Kan fryses