Gulrotbrød
20. september 2019
3 brød
INGREDIENSER
- 5 dl surmelk
- 6 dl vann
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 4 gulrøtter (ca 300 g)
- 100 g havregryn
- 300 g frø
- 300 g sammalt hvete, grov
- 1,1 kg hvetemel
Lunk surmelk og vann til fingervarmt. Skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern, halvparten fin/grov. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på melet underlag og kna den godt sammen. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis deigen er veldig klissete. Del deigen i tre og form til brød. Legges i smurte brødformer, 1,8 – 2 liters former, dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Panert kylling med sursøt saus
Nyere