Grytebrød med yoghurt
Et saftig og godt brød med en god smak av yoghurt.
1 brød
INGREDIENSER
- 2,5 dl naturell yoghurt
- 3 dl vann
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 gulrøtter
- 250 g grovt mel
- 450 g hvetemel
Skrell gulrøttene og rasp dem, halvparten fin/grov.
Lunk yoghurt og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Sett ei gryte, min er på 4,2 liter, med lokk inn på nederste rille og sett ovn på 250 grader.
Hell deigen på melet underlag og kna den godt sammen. Ha nok mel under så den ikke setter seg fast. Legg bakebollen over og la ligge 30 minutter.
Ta den varme gryta ut av ovn og løft forsiktig deigen oppi. Sett på lokk og stek på nederste rille på 250 grader i 30 minutter. Ta av lokket, senk temperaturen til 200 og stek videre i ca 15 minutter.
Ta brødet ut av gryta og avkjøl på rist.
2 kommentarer
Hugo de Ridder
Jeg prøver å finne «lathans-brødet» som jeg leste om, scrollet videre , og finner det ikke lenger.
Gro
Det ligger under navnet Øsebrød