Grytebrød – halvgrovt
20. august 2019
Et saftig og godt brød. Brød stekt i gryte får en knasende sprø skorpe.
1 brød
INGREDIENSER
- 6 dl lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g sammalt hvete, grov
- 50 g havregryn
- 100 g frø
- 500 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Deigen skal være løs, for mye mel gir et kompakt og tungt brød. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Når deigen settes til heving sett ei gryte med lokk inn i ovn på nederste rille, min gryte er på 4,2 liter. Sett på ovn på 250 grader og la gryta stå der til deigen er ferdig hevet.
Ta gryta ut av ovn og skrap deigen oppi, sett på lokket og stek på nederste rille på 250 grader i 30 minutter. Etter 30 minutter ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader og stek i 15 minutter. Avkjøl på rist.
Forrige