Gryte med svinefilet
Jeg er veldig glad i gryter. Masse gode smaker som kokes sammen. Det er også en god mulighet til å få ryddet litt i grønnsaksskuffen.
Jeg har brukt strimlet svinefilet men her kan man bruke det meste, f.eks svinestek eller koteletter. Skjær kjøttet i passelige strimler.
Av grønnsaker brukes det man har, både ferske og frosne kan brukes. Jeg rydda i grønnsaksskuffen og brukte gulrøtter, sellerirot, blomkål, brokkoli og vårløk.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 500 g strimlet svinefilet
- 1 liter kraft eller buljong
- 3 dl fløte
- 1 ss dijonsennep
- 400 g grønnsaker
- Maisenna til jevning
- Salt og pepper
Brun kjøttet godt og ha det over i en kjele eller gryte. Ha i kraft, fløte og sennep og la det småkoke under lokk til kjøttet er mørt.
Brukes ferske grønnsaker, del de i mindre biter. Ha grønnsakene i gryta og la det småkoke under lokk til de er møre. Jevn gryta med litt maisenna rørt ut i vann. Jeg bruker brun maisennajevner og den gir også litt farge. Brukes maisenna eller hvetemel kan fargen justeres med sukkerkulør. Smak til med salt og pepper.
Poteter (kokte, stekte eller moste) eller ris og tyttebær passer til
2 kommentarer
Unn Torsvik Wåde
Takk for fin oppskrift! Kan du oppgi sånn ca hvor lang koketid på kjøttet?
Gro
Hei og takk for hyggelig kommentar. Koketid kommer helt an på hva man bruker men fra 30 minutter og oppover