Grønnsakssuppe med kylling og klot
En varmende og god suppe med masse grønnsaker. Litt kylling og klot i suppa gjør den ekstra god.
Klot er det samme som melboller.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 kyllingfileter
- 150 g gulrot
- 200 g kålrot
- 100 g sellerirot
- 50 g purre
- 1,5 liter vann
- Salt og pepper
Del kyllingfiletene i terninger og stek dette i ei gryte. Skrell grønnsakene og del i terninger. Ha grønnsakene i gryta og tilsett vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.
KLOT
- 1 egg
- 1 dl kraft fra suppa – litt avkjølt
- Salt
- Ei klype muskat
- 2 dl hvetemel
Vispes sammen til en klumpfri røre.
Når grønnsakene er nesten møre has klota i suppa, skru ned varmen så det såvidt syder. Bruk ei teskje, dypp den først i den varme suppa og ta deretter godt med røre på teskjea og slipp de forsiktig ned i suppa. Gjenta med all røra. Rør minst mulig i kjelen frem til klota flyter opp, klot går lett i stykker før de er helt kokt. La det trekke ca 10 minutter til klota er ferdig og grønnsakene er møre.
Smak til suppa med salt og pepper. Rundstykker er alltid godt til