Gresskarpai
En nydelig, krydret dessertpai som hører høsten til. I USA spises den som dessert Thanksgiving men er også populær på Halloween. Den er virkelig å anbefale
BUNN
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- ca 3 ss vann
Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett vann til deigen såvidt samler seg sammen.
Trykk deigen utover i ei 27 cm paiform og prikk med en gaffel. Settes i kjøleskapet i 30 minutter
FYLL
- 500 g gresskarkjøtt
- 1 boks søt kondensert melk
- 1 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/8 ts malt muskat
- 3 egg
Del gresskarkjøttet i biter og kok det mørt. Hell av vannet og kjør det glatt med en stavmikser. Avkjøl litt
Pisk lett sammen eggene og rør inn resten.
Hell røra oppi paiskallet.
Stekes på nederste rille på 225 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og stek videre i ca 45 minutter.
Serveres kald, varm eller lunken. Pynt gjerne med krem eller server is til.