Fruktsalat med råkrem
Dette er så godt syns jeg. Passer like godt som dessert som til kveldskosen.
4-6 porsjoner
INGREDIENSER
Sukkerlake
- 3 dl vann
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøa. Legg de og stanga i en kjele sammen med vann og sukker. Kok opp og avkjøl helt
- 200 g jordbær
- 200 g moreller
- 1 kiwi
- 1 appelsin
- 1 pære
- 200 g druer
- 100 g bringebær
Fjern hamsen på jordbæra og del de i 2 eller 4. Del druer i 2. Skrell kiwi og del i biter. Del moreller i biter, husk å fjerne stenen. Skjær av topp og bunn på appelsinen, skjær av skallet så alt det hvite blir borte. Del appelsinen i biter. Del pære i biter. Ha all frukt/bær i en bolle og hell over sukkerlaken. Sett i kjøleskapet minimum 1 time.
Råkrem
- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 3 dl fløte
Pisk eggeplommer og sukker til en lys og luftig eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend eggedosis og krem sammen.
Server gjerne med litt hakket sjokolade eller nøtter