Frøstykker
30. mai 2020
Myke gode rundstykker med masse frø
14 stk
INGREDIENSER
- 5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 100 g havregryn
- 100 g sammalt hvete, grov
- 150 g frø
- 500 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Hell deigen på melet underlag og klapp den utover til en 2 cm tykk leiv. Del i biter. Pensle med vann og dypp dem i frø. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Type frø i og utenpå kan man bruke av det man har. I brukte jeg sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, knuste linfrø og chiafrø. Utenpå brukte jeg sesamfrø og chiafrø.
Forrige
Peanøttsmør
Nyere