Formkake med sitronglasur
8. juli 2019
Kaker i langpanne er kjekke å lage, man får så mange biter å kose seg med. Denne er i tillegg rask å røre sammen.
INGREDIENSER
- 200 g smør
- 100 g mandelmel
- 250 g hvetemel
- 300 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 3 egg
- 2,5 dl melk
Smelt smøret og avkjøl det. Bland de tørre ingrediensene sammen og rør inn egg, melk og smør. Kle ei lita langpanne (ca 20×30 cm) med bakepapir og hell røra oppi. Stek på nederste rille på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist
GLASUR
- 2,5 dl melis
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss vann
- Finrevet skall av 1 sitron
- Kakestrøssel
Bland melis, sitronsaft og vann til en tykk glasur, juster eventuelt med vann. Bre dette utover den avkjølte kaka. Strø på finrevet sitronskall og kakestrøssel. Kan fryses.
Forrige
Cookies med nøtter
Nyere