Focaccia

Jeg syns focaccia er så godt, veldig anvendelig er det også. Selvskreven på tapasbordet men passer også godt til både middager og salater. Jeg syns det er best med bare grovt salt på men her er det bare å tilføye både urter og hvitløk. Denne er rask å lage da den hverken krever lang eltetid eller knaing, bare rør sammen og hev. INGREDIENSER 1 ss tørrgjær 3 dl lunkent vann 350 g hvetemel 1 ts salt 1 ss flytende honning 2 ss nøytral olje 3 ss olje + 1 ss grovt salt på toppen Bland gjær, vann, hvetemel, salt og honning i en bolle og rør det raskt sammen med ei sleiv. Ha i 2 ss olje og rør det lett sammen. Legg et klede over og hev til dobbel størrelse. Kle ei form på 20×25 cm med bakepapir, hell deigen oppi og trykk den utover. Hell 3 ss olje over og lag små «hull» med fingrene. Strø på saltet. Dekk med et klede og etterhev i 40 minutter. Stekes på nederste rille på 225 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist