Fløtegratinerte poteter
8. juli 2019
Det perfekte tilbehøret til alt fra karbonader til stek.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 500 g poteter
- 1 løk
- 1-2 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- 3 dl fløte
- 1 dl melk
- 100 g revet ost
Har potetene tynt skall kan det være på, bare vask dem godt.
Del potetene i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løk og hvitløk, skjær løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Ha alt i ei ildfast form og krydre godt med salt og pepper. Vend alt godt sammen. Hell på fløte og melk og stek det midt i ovn på 200 til potetene begynner å bli møre, 30-45 minutter. Ha på ost og stek til osten er smeltet og gyllen, 15-20 minutter. La den gjerne hvile 5 på benken før den spises.
Forrige