Fleskegrateng
5. november 2024
En smakfull og god grateng med lettsaltet flesk. Server med kokte poteter, revet gulrot og smeltet smør
3-4 porsjoner
- 250 g lettsaltet sideflesk
- 2 dl makaroni
Del flesket i biter og stek det. Kok makaroni etter anvisning på pakken
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- salt, pepper, muskat
- 2-3 egg
- panko
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk under konstant omrøring. Kok opp og la det småkoke noen minutter, rør hele tiden så det ikke svir seg. Smak til med krydder.
Ta kjelen av plata og visp inn eggene. Bruk 2 egg hvis de er store, 3 hvis de er små.
Ha flesk og makaroni oppi sausen og rør det sammen, hell det i ei smurt ildfast form. Strø panko på toppen. Stekes midt i ovn på 200 grader ca 30 minutter
Forrige
Vegetarcurry
Nyere