Kjøtt,  Middag

Flesk i form

Lettsaltet sideflesk blir ofte bare stekt i panna og servert med duppe. Hva med en liten vri, noe annet å bruke flesket til? Her er det flesk, grønnsaker, saus og mos i samme forma, enkelt og godt.

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 450 g lettsaltet sideflesk

Fjern svoren og del flesket i terninger, stek det godt i ei stekepanne.

  • 300 g grønnsaker

Del grønnsaker i biter og kok de nesten møre i lettsaltet vann.

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4,5 dl melk
  • 1 ss finhakket gressløk
  • Pepper

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk til en tykk saus. Rør inn gressløk og smak til med pepper. Flesket er ofte godt saltet så dropp salt i sausen.

Vend flesket og grønnsakene i sausen, ta med stekefettet også, og hell det i ei ildfast form.

  • 750 g poteter
  • 2 ss smør
  • Ca 1 dl melk
  • Salt og pepper

Skrell og del potetene i biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem. Rør inn smør og melk og smak til med salt og pepper. Fordel mosen på toppen i den ildfaste forma. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.

Én kommentar

  • Kirsti Forsth

    Hei
    Nam-nam! Jeg har ikke laget retten ennå, men den er en variant av barndommens flesk og duppe. Viktig å få med stekefettet, det er det som gir den deilige smaken. Blir sikkert veldig godt. Så har jeg et forslag som gjør retten porøs og deilig; pisk sammen et egg og rør inn i potetmosen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *