Flesk i form
Lettsaltet sideflesk blir ofte bare stekt i panna og servert med duppe. Hva med en liten vri, noe annet å bruke flesket til? Her er det flesk, grønnsaker, saus og mos i samme forma, enkelt og godt.
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 450 g lettsaltet sideflesk
Fjern svoren og del flesket i terninger, stek det godt i ei stekepanne.
- 300 g grønnsaker
Del grønnsaker i biter og kok de nesten møre i lettsaltet vann.
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4,5 dl melk
- 1 ss finhakket gressløk
- Pepper
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk til en tykk saus. Rør inn gressløk og smak til med pepper. Flesket er ofte godt saltet så dropp salt i sausen.
Vend flesket og grønnsakene i sausen, ta med stekefettet også, og hell det i ei ildfast form.
- 750 g poteter
- 2 ss smør
- Ca 1 dl melk
- Salt og pepper
Skrell og del potetene i biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem. Rør inn smør og melk og smak til med salt og pepper. Fordel mosen på toppen i den ildfaste forma. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.
Én kommentar
Kirsti Forsth
Hei
Nam-nam! Jeg har ikke laget retten ennå, men den er en variant av barndommens flesk og duppe. Viktig å få med stekefettet, det er det som gir den deilige smaken. Blir sikkert veldig godt. Så har jeg et forslag som gjør retten porøs og deilig; pisk sammen et egg og rør inn i potetmosen!