
Fiskekaker av frossen hyse (med egg)
13. februar 2022
Det er fullt mulig å lage fiskekaker av frossen fisk, man må bare huske på å få med tinevannet. Det fungerer som bindemiddel og hindrer fiskekakene å bli korte/kornete i konsistensen.
12-15 stk
- 800 g hyse + tinevannet
- 1 løk
- Salt, pepper og muskat
- 1 egg
- 2 ss potetmel
- 1 dl fløtemelk
Finhakk løken og stek den myk, den skal kun bli blank og ikke brun.
Fjern eventuelt bein og skinn på fisken og del den i litt store biter. Husk å ta vare på tinevannet.
Min foodprossesor er ikke så stor så jeg lager halv oppskrift 2 ganger.
Kjør fisk, salt og tinevannet til en seig masse. Tilsett potetmel, pepper, muskat, egg og spe med fløtemelk til en fast farse. Rør inn løk.
Prøvestek ei kake for å tilpasse krydderet etter egen smak
Brunes på begge sider i ei stekepanne og etterstekes i ovn på 200 grader i ca 5 minutter

Forrige
Julesaus
Du vil kanskje også like

Pannekaker med banan og peanøttsmør
8. juli 2019
Havrekjeks
8. juli 2019