Fiskekaker av frossen hyse
Fiskekaker er sunn og god hverdagsmat og det er veldig enkelt å lage selv.
Fiskemat lages helst av fersk fisk men ikke alle har tilgang på det og da er det greit å kunne lage av fryst. Tin fisken i kjøleskapet og ta vare på tinevannet, det fungerer også som et bindemiddel.
Melk og fisk må være kjøleskapskalde
8 fiskekaker, ca 4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g hyse + tinevannet
- 1 ts salt
- 1 ss potetmel
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 1,5 ss fersk gressløk – hakket
Kjør fisk, salt og tinevannet i en foodprossesor til en seig farse. Tilsett potetmel og spe med fløte og melk til en fast farse, tilpass mengden melk så farsen ikke blir for løs. Rør inn gressløk.
Form til fiskekaker og stek 3-4 minutter på hver side i ei stekepanne i smør eller smult.
HVIT SAUS
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- Ca 4 dl melk
- Salt, hvit pepper og muskat
Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel og spe med melk til en tykk saus. Smak til med krydderet.
Server med kokte poteter og revne gulrøtter