Fiskegrateng med rød fisk
Å bruke rød fisk i fiskegrateng er et godt alternativ til hvit fisk. Den blir mild og god i smaken og passer derfor godt til alle.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 250 g ørret eller laks
- 1,5 dl tørr makaroni
- 150 g brokkoli
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 3 egg
- Salt og pepper
- Panko
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i fisken. Legg på lokk og ta kjelen av plata, la stå å trekke 5 minutter.
Makaroni kokes etter anvisning på pakken.
Del brokkoli i buketter
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av plata og la stå ca 5 minutter, rør deretter inn eggene.
Del fisken i mindre biter og ha det i kjelen sammen med brokkoli og makaroni. Vend det forsiktig sammen. Ha det over i ei ildfast form og strø på panko. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.
Kokte poteter og smør tilsatt gressløk er godt til