Fiskegrateng
En skikkelig god hjemmelaget fiskegrateng slår godt an hos de fleste. Tar faktisk ikke lenger tid å lage den selv enn det tar å steke en fra frysedisken fra butikken. Prøv du også, du vil ikke angre.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g torskefilet
- 3 dl makaroni
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 100 g revet ost
- 3 egg
- Salt, hvit pepper og muskat
- Panko
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ta kjelen av plata og legg fisken oppi. Legg på lokk og la den stå ca 5 minutter. Fisken trenger ikke være helt gjennomtrekt.
Kok makaroni etter anvisning på pakken
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en tykk saus. La det småkoke et par minutter, rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Rør inn osten og ta kjelen av plata, la det avkjøles ca 5 minutter. Rør inn eggene, ett om gangen. Smak til med salt, hvit pepper og muskat.
Løft fisken ut og del den i mindre biter. Vend fisk og makaroni forsiktig inn i sausen. Hell dette over i ei ildfast form, strø på litt panko og stek på midterste rille på 200 grader i ca 40 minutter.
Fiskegrateng er fint å fryse, både før og etter steking. Fryses den før steking vent med panko til den skal stekes.
Som tilbehør er det godt med kokte poteter, raspet gulrot eller kokte grønnsaker og smeltet smør tilsatt gressløk.