Fisk,  Middag

Fish and chips

Dette er så godt og slett ikke vanskelig å lage. Sprøtt ytre på fisken og skikkelig gode chips. De blir sprø på utsiden og myke inni.

Til fish and chips passer det med mushy peas og tartarsaus.

2 porsjoner

Begynn med chipsen

  • 450 g poteter

Skrell potetene og del i staver. Kok de nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og avkjøl potetene litt. Legg matpapir i ei form eller en tallerken og legg potetene utover. Sett i kjøleskapet til de er helt kalde. Dette kan gjøres dagen i forveien hvis ønskelig.

Når man skal fritere er det viktig å huske at olje blir varmt. Pass for sprut og ha alltid et lokk liggende i tilfelle det trengs.

Varm 1 liter olje i en kjele til 150 grader. Friter chipsen til den begynner å få litt farge i kantene. Ta de ut og legg de på litt kjøkkenpapir.

Fisken:

  • 250 g torskefilet
  • Salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 dl øl

Skyll og tørk fisken. Strø på salt og la den ligge 5 minutter. Del i passe stykker, ikke for tykke for at de skal bli gjennomstekt.

Pisk mel, bakepulver og øl sammen til en røre.

Varm olja til 180 grader. Dypp fiskestykkene i røra og legg de forsiktig ned i olja. Ikke friter for mye om gangen. Stekes på begge sider til de er gylne og gjennomstekt. Legg de ferdigfriterte fiskestykkene på kjøkkenpapir.

Når all fisken er fritert legg oppi potetene en siste gang. Nå skal de få en fin og gyllen farge. Legg på kjøkkenpapir. Salte etter ønske.

Mushy peas:

  • 1/2 liten rødløk
  • 1/2 pose frosne erter
  • 1 håndfull mynteblader
  • 3 ss fløte
  • Salt og pepper

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og ha i ertene. Kok de møre. Tilsett mynteblader helt på slutten. Hell av vannet.

Finhakk rødløken og stek den myk. Tilsett erter, myntebladene og fløte. Mos det lett med en potetstamper. Smak til med salt og pepper.

Tartarsaus er godt til og oppskrift på det finnes her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *