Fine rundstykker med gulrot
15. april 2020
18 stk
INGREDIENSER
- 200 g gulrøtter (2-3 stk)
- 4 dl vann
- 2 dl melk
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 950 g hvetemel
Skrell gulrøttene og rasp dem halvparten fin/grov. Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 18 like deler, jeg veier dem til ca 100 g. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på frø, jeg har her brukt sesamfrø og valmuefrø.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Hvetestang
Nyere