Kjøtt,  Middag

Fårikål

Fårikål er en av høstens favoritter her i huset. Jeg spiser det gjerne flere ganger i løpet av høsten og lammekjøtt er det jeg foretrekker.

Jeg er vel også av fåtallet som faktisk syns fårikål er best samme dagen den en kokt, så jeg lager det heller oftere istedenfor å spise det mange dager på rad.

4-6 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 4 ts hel sort pepper
  • 3 ts salt
  • 2-3 ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 3 dl vann

Skjær kål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis med salt, hel pepper og hvetemel mellom lagene. Start med kjøtt og bruk det med mest fett nederst. Hell på vann, kok opp, skru ned varmen til det såvidt syder og la det småkoke/trekke i 2,5 time eller til kjøttet er mørt. Ikke rør i kjelen men sving/snurr raskt på den innimellom så det ikke svir seg i bunnen.

Det trengs ikke så mye vann siden kålen avgir mye væske mens det koker.

Jeg foretrekker en jevnet kraft så jeg bruker derfor hvetemel, men det kan sløyfes.

Kokte poteter er godt til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *