Ertesuppe
11. mars 2021
Mammas gode ertesuppe, hemmeligheten hennes er å bruke både gule og grønne erter. Det gir en tykk og knallgod suppe.
Vi spiser gjerne pannekaker attåt suppe men flatbrød eller brød er også godt.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 lettsaltet svineknoke
- 250 g tørre gule erter
- 250 g tørre grønne erter
- 2 laurbærblad
- 350 g gulrøtter i terninger
- 1 purre i ringer
- 1,5 – 2 liter vann
Legg ertene i bløt kvelden før. Bruk en stor bolle og mye vann. Hell av vannet
Knoke trenger litt lenger koketid enn resten så kok enten knoka en times tid før erter og grønnsaker has i eller kok knoka ferdig, løft ut og kok erter og grønnsaker.
Del kjøttet i terninger og legg det tilbake i suppa. Smak til med pepper.
Forrige
Fiskeboller av frossen fisk
Nyere