Eplekake
9. august 2019
En deilig kake proppfull av godsaker.
INGREDIENSER
- 400 g hvetemel
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 egg
Smuldre smøret i melet og rør inn resten.
Kle bunnen på ei 24 cm rundform med bakepapir og smør kantene. Hold igjen litt av deigen (trenger ikke mye) og ha resten oppi forma, trykk den lett utover så den dekker forma.
FYLL
- 3 epler
- 100 g rosiner
- 50 g mørk kokesjokolade
- 25 g mandler
- Sukker og kanel
Skrell eplene og ta ut kjernehuset, del i båter og legg oppå kakerøra. Hakk mandler og sjokolade og fordel dette og rosinene over eplene. Strø på litt sukker og kanel.
Den lille deigklumpen som skulle tas av klappes flat på et melet underlag. Skjær remser og legg på toppen, eller gjør som meg og bruk ei pepperkakeform og stikk ut figurer med.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time.
Forrige
Horn med ost og skinke
Nyere